JTO 2023-2027 päivitys

Huomio Skotlanninhirvikoirakerho ry.n kasvattajajäsen!

Apuasi kaivataan kipeästi!

JTO 2023-2027 päivitys on käynnistynyt.

Päivitys pitää saada valmiiksi 2022 huhtikuun loppuun mennessä, jotta se saadaan ajoissa kommentoitavaksi ja lähetettyä Kennelliittoon toukokuun 2022 aikana.

Urakkaa riittää, jonka vuoksi yhdistyksen hallitus pyytää apua sinulta, rodun paras asiantuntija.

Jos voit päivittää tuloksia, taulukoita ja/tai kirjoittaa uutta JTO:ta tai sinulla on rotuun liittyvää tilastointia (koko, käyttöominaisuudet, terveys, luonne – mikä tahansa), olemme kiitollisia pienestäkin työpanoksesta.

Pallo on teillä kasvattajat. Teillä on rodun paras tietotaito niin historian, terveyden, luonteen kuin jalostuksenkin suhteen.

Nyt on aika vaikuttaa ja panostaa seuraavaan viisivuotiskauteen!

Tule mukaan!

Hyvää alkanutta vuotta 2022 kaikille,

Hallitus

Yhteydenotot 30.1.2022 mennessä osoitteeseen hallitus@skotlanninhirvikoirat.fi

Yhteistyökumppani terveyskyselyyn löytynyt!  

Odotamme kaikki varmasti suurella mielenkiinnolla vastauksia ja niiden tuomaa tietoja rotumme terveydentilasta. Keskusteltuamme useiden eri ammattikorkeakoulujen kanssa on lopulta varmistunut, että saamme apua terveyskyselyn tulosten tulkinnan kanssa.

Ammattikorkeakoulu Axxell on luvannut auttaa meitä koostamaan kyselyn tuloksia, nostamaan esille löydöksiä tai ehdottamaan lisätoimenpiteitä. Axxellin klinikkaeläinhoitaja-opiskelijat tulevat käsittelemään kyselyä kevään koirien terveyteen keskittyvän kurssiosuutensa aikana.

Axxellin puolelta yhteyshenkilönämme toimii klinikkaeläinhoitajien pääopettaja Kadi Lilloja.

Lilloja ennakkovalmistelee kyselymateriaalin oppilaitaan varten maalis-huhtikuussa ja kurssiosuuden alkaessa toukokuussa oppilaat tulevat keskittymään kyselyymme neljän opiskelipäivän ajan.

Vastauksia saimme kaiken kaikkiaan 74 kappaletta. Koiriemme lukumäärään nähden vastauksia on kohtuullisesti ja näiden perusteella pitäisi olla mahdollista luoda hyvä katsaus tämänhetkiseen terveydentilaan. Tiedotamme lisää materiaalin työstön alkaessa.

Kevätterveisin, jalostustoimikunta

Kuva Freepik osoitteessa www.flaticon.com